INFJ: Tällainen olet 16 persoonallisuutta -tyypittelyn mukaan

Viimeksi päivitetty: |

INFJ on erittäin sitoutunut arvoihinsa ja hänestä on tärkeää tehdä järjestelmällistä työtä niiden eteen. Hän on päättäväinen ja voimakastahtoinen idealisti, jonka on suhteellisen helppo luoda ihmissuhteita ja olla tekemisissä toisten kanssa.

TESTI: 16 persoonallisuutta – mikä niistä sinä olet? Ota selvää!

INFJ on erittäin harvinainen persoonallisuustyyppi. Heitä on väestöstä vain alle yksi prosentti.

  • I = Introvertti (asenne ympäristöön)
  • N = Intuitiivinen (tapa hankkia informaatiota)
  • F = Tunteva (päätöksenteon peruste)
  • J = Järjestelmällinen (elämäntyyli)

Tämä persoonallisuustyyppi on viestijänä taitava, ja siksi häntä pidetään melko sosiaalisena. Introverttinä hän kuitenkin tarvitsee paljon omaa rauhaa akkujensa lataamiseen. Joskus hän saattaa vetäytyä omiin oloihinsa päiväkausiksi.

INFJ on herkkä perfektionisti, joka varjelee yksityisyyttään erittäin tiukasti.

Herkät tuntosarvet tunnelmille ja kritiikille

INFJ jos kuka aistii heti huoneeseen astuttuaan, millainen tunnelma ihmisten välillä vallitsee. Hän imee tunteet ja tunnelmat itseensä pesusienen tavoin, mikä välillä – ymmärrettävästi – on kovin väsyttävää.

Tämä herkkä introvertti ottaa itseensä kohdistuvan kritiikin niin raskaasti, että saattaa puolustautua kritiikin uhkaa vastaan varmistelemalla etukäteen, että hän ei varmasti tuota kenellekään pettymystä ja että kaikki ovat tyytyväisiä.

INFJ:n kannattaa olla tämän ominaisuutensa kanssa varuillaan, jotta hän ei vahingossa päädy mielistelemään muita itsensä kustannuksella.

Olemassaolon suurempi tarkoitus

INFJ tuntee voimakkaasti, että hän on olemassa jotain suurta tarkoitusta varten ja että hänen on koko ajan kehityttävä ja tultava paremmaksi ihmiseksi. Välillä hän ei välttämättä tiedä, mikä tämä suurempi tarkoitus on, mikä on hänestä kovin turhauttavaa.

Onkin melko tyypillistä, että INFJ:llä on koko ajan meneillään jos jonkinlaista projektia itsensä kehittämiseksi ja haitallisina pitämiensä tottumusten karsimiseksi.

Tutustu myös: Oletko introvertti vai ekstrovertti? Tee testi

INFJ persoonallisuus

Työtä INFJ tekee suurella liekillä, ihanteet ja arvot edellä

Työssään INFJ on parhaimmillaan silloin, kun hän tuntee tekevänsä työtä ihanteitaan tavoitellen. Yksitoikkoiset rutiinitehtävät eivät juuri puhuttele.

INFJ tekee tinkimättömästi työtä päämääriensä saavuttamiseksi, minkä vuoksi uupuminen ja stressaantuminen on hänelle tavallista. Loppuunpalaminenkin uhkaa tätä asiaansa  intohimoisesti ajavaa introverttiä.

Koska INFJ:t ovat parhaimmillaan omien arvojensa ja ihanteidensa puolestapuhujina, moni heistä päätyy yrittäjäksi. “Mahdottoman saavuttaminen vain kestää vähän pitempään”, on hänen mottonsa silloin, kun hän uskoo intohimoisesti asiaansa.

INFJ voi päätyä myös auttamaan toisia löytämään oman tiensä ja tarkoituksensa. SIksi moni heistä ryhtyy psykologiksi, life coachiksi tai muuksi henkiseksi suunnannäyttäjäksi.

Parisuhteelta INFJ kaipaa ennen kaikkea syvyyttä

INFJ ei lähde parisuhteeseen leikkimielellä. Jos sopivaa kumppania ei löydy, hän on mieluummin yksin kuin parisuhteessa pelkästään siksi, koska niin ”kuuluu” tehdä.

Tämä introverttityyppi ei yleensä harrasta yhden illan suhteita eikä monesti edes kevyttä deittailua. Hän haluaa löytää jonkun, jonka kanssa asettua rakentamaan syvää ja kestävää ihmissuhdetta.

INFJ:hin rakastuvan kannattaa kuitenkin muistaa, että liika innostuneisuus saattaa karkottaa tämän omaa tilaa ja aikaa suuresti arvostavan introvertin.

Lähteet:
16 MBTI Types
Asianajaja-persoonallisuus
21 Signs That You’re An INFJ, the Rarest Personality Type

What INFJs Want in a Relationship

Artikkelin kuva: Caleb George/Unsplash

Mikä Myers-Briggs?

Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori (MBTI) ja muut samankaltaiset, alun perin Carl Jungin vuosisadan takaisiin teorioihin perustuvat persoonallisuustyypittelyt kuvaavat persoonallisuutta neljällä ulottuvuudella:

– asenne ympäristöön: E tai I (ekstrovertti tai introvertti)
– tapa hankkia tietoa: S tai N (tosiasiallinen tai intuitiivinen)
– päätöksenteon peruste: T tai F (ajatteleva tai tunteva)
– elämäntyyli: J tai P (harkitseva tai spontaani)

Näiden kirjainten yhdistelmästä saadaan 16 erilaista persoonallisuustyyppiä – 8 introverttia ja 8 ekstroverttia.

Vaikka MBTI on edelleen maailman käytetyimpiä persoonallisuustestejä, viime vuosina sitä on kritisoitu ankarasti. Tiivistelmän kritiikin avainkohdista löydät jutusta Onko Myers–Briggsin persoonallisuustestissä mitään mieltä?

Tyypittely voi siis tarjota työkaluja itsetutkiskeluun, mutta se ei ikinä ole persoonallisuutesi koko kuva. Me olemme fantastisen kompleksisia olentoja ja on mahtavaa, että kukaan meistä ei mahdu yhteen laatikkoon.

Introvertit persoonallisuustyypit:

ISTJ | INTJ | INFJ | ISFJ | INTP | INFP | ISFP | ISTP

Ekstrovertit persoonallisuustyypit:

ESTJ | ENTJ | ENFJ | ESFJ | ENTP | ENFP | ESFP | ESTP


Lisää introverteista:


Kommentit ennakkomoderoidaan eli julkaistaan vasta sen jälkeen, kun toimitus on ne ensin hyväksynyt. Joskus siihen voi kulua useampi päivä, mutta jos kommettisi on asiallinen, se julkaistaan kyllä.

Tilaa
Ilmoitus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit