Ekstrovertit ympärillämme

Viimeksi päivitetty: |

Ymmärrän, että ekstrovertteja kaiken järjen mukaan on olemassa, mutta introverttinä en sataprosenttisesti usko sitä. Kun itse on yhtä, on vaikea kuvitella toisen olevan jotain muuta.

Ettäkö joku saisi energiaa toisten kohtaamisesta? Että joku menisi mieluummin bileisiin kuin jäisi kotiin lukemaan kirjaa tai muuten vain himmailemaan omassa seurassa? Oikeasti?

Kun itse on yhtä, on vaikea kuvitella toisen olevan jotain muuta. Tämä pätee yllä kuvatun lisäksi niin moneen muuhun ihmiselämässä. Kuinka ihmeessä työkaveri pystyy äänestämään sitä hirveää puoluetta? Naapurin lapsia kasvatetaan yksinkertaisesti väärin. Ja sinuna minä en kyllä… Kaikella ystävyydellä tietysti.

Niin se vain on, että vaikka meissä ihmisissä on tavattoman paljon samaa, emme kuitenkaan ole samasta puusta veistettyjä. Siksi on tärkeää yrittää ymmärtää ihmistä yleensä ja yksilöitä erikseen.

Lue myös: Elämä introverttina ekstroverttien maailmassa on yhtä itsensä ylittämistä

Uskon, että mitä enemmän ymmärrämme mielemme mekanismeista ajattelumme, tunteidemme ja käyttäytymisemme takana, sen helpompi meidän on hyväksyä niin itsemme kuin toisemme, tulla toimeen toistemme kanssa – ja elää syvästi tyydyttävää, itsemme näköistä elämää.

Teistä ekstroverteista kuulisin muuten lisää oikein mielelläni. Jos tiedät itsesi ekstrovertiksi ja olisit kiinnostunut haastattelusta artikkelia varten, ota minuun yhteyttä niin jutellaan! Juttuvinkkejä mielenkiintoisista teemoista, uutisista ja ihmisistä otetaan muutenkin ilolla vastaan. Minulle voi laittaa postia osoitteeseen, joka on muotoa petra piste lehto at evermind.fi. Ollaan kuulolla 🙂

(Artikkelin kuva: Priscilla Du Preez/ Unsplash)

Kommentit ennakkomoderoidaan eli julkaistaan vasta sen jälkeen, kun toimitus on ne ensin hyväksynyt. Joskus siihen voi kulua useampi päivä, mutta jos kommettisi on asiallinen, se julkaistaan kyllä.

Tilaa
Ilmoitus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit