ENFJ: Tällainen olet 16 persoonallisuutta -tyypittelyn mukaan

Viimeksi päivitetty: |

ENFJ säteilee ympäristöönsä valoa ja karismaa. Tämä ei suinkaan johdu siitä, että ENFJ korostaisi omaa erinomaisuuttaan – päinvastoin: Koska hän on taitava toisten ihmisten motiivien ja tunteiden tulkki, hän saa kohtaamansa ihmiset tuntemaan olonsa nähdyksi ja tärkeäksi.

  • E = Ekstrovertti (asenne ympäristöön)
  • N = Intuitiivinen (tapa hankkia informaatiota)
  • F = Tunteva (päätöksenteon peruste)
  • J = Harkitseva (elämäntyyli)

ENFJ on erittäin harvinainen persoonallisuustyyppi: Heidän osuutensa väestöstä arvioidaan olevan vain noin 2 prosenttia.

TESTI: 16 persoonallisuutta – mikä niistä sinä olet? Ota selvää!

Kiinnostavinta maailmassa ovat ihmiset

ENFJ:n tunnistaa usein siitä, että hänen seurassaan on helppo olla. Syitä tähän on monia. ENFJ:t ovat suvaitsevaisia, toisista ihmisistä loputtoman kiinnostuneita ja heidän tunnetaitonsa ovat vankat.

Ominaisuuksiensa ansiosta tämä ekstroverttityyppi on usein erinomainen johtaja, joskin johtajan rooliin hän päätyy usein, siksi koska häntä pyydetään eikä siksi, että hän itse välttämättä pyrkisi tai edes haluaisi.

Oletko introvertti vai ekstrovertti? Tee testi

ENFJ loistaa ihmisläheisissä ammateissa

Avuliaisuutensa ja tunnetaitojensa siivittämänä ENFJ päätyy usein myös muun muassa opettajan tai terapeutin ammattiin. Ihmissuhteissa taitavasti navigoivana hän pärjää erinomaisesti myös poliitikkona tai esimerkiksi henkilöstöhallinnon tehtävissä

ENFJ on todellinen idealistinen maailmanparantaja, joka haluaa ennemmin nähdä vastustajissaankin jotain hyvää ja inhimillistä kuin leimata heidät pahoiksi. Idealistisuus voi joskus mennä niin pitkälle, että toiset tulkitsevat sen naiiviudeksi.

Koska tämä ekstroverttityyppi haluaa ottaa huomioon kaikki ihmiset, asiat ja asioiden seuraukset, hänen ei ole helppo tehdä päätöksiä. Hän usein päätyy murehtimaan, onko hän varmasti osannut tehdä kaikkien kannalta kaiken voitavansa ja nähdä asiat kaikilta mahdollisilta kanteilta.

ENFJ on huomaavainen romanttinen kumppani

ENFJ viihtyy pitkässä parisuhteessa. Kuten muussakin elämässään, myös romanttisissa suhteissaan tämä intuitiivinen ekstrovertti haluaa huomioida kumppaninsa tunteet kaikissa käänteissä. Joskus toisesta huolehtiminen saattaa mennä niin pitkälle, että ENFJ unohtaa kuunnella omia tarpeitaan.

Tämä ylenmääräinen kumppanin huomioiminen voi kääntyä itseään vastaan, sillä usein ihmisessä viehättävintä on se, että hän arvostaa myös itseään ja olla terveellä tavalla itsekäs.

Lue myös: Big Five -malli kuvaa viisi suurta persoonallisuuden piirrettä

Tavoitteena autenttinen yhteys toiseen ihmiseen

Ystävänä ENFJ on mahtava. Hän ystävystyy helposti ja pinnallisten tuttavuuksien sijaan häntä kiinnostaa ennen kaikkea autenttinen yhteys toiseen ihmiseen.

Ystävilleen tämä ekstrovertti jakaa aikaansa ja huomiotaan anteliaasti – ja odottaa samaa myös ystäviltään. ENFJ:n innostus, lämpö ja optimistisuus on tarttuvaa.

Lapsilleen ENFJ opettaa, että ei niinkään sokea tottelevaisuus vaan pyrkimys ymmärtää muita ihmisiä on ihmisen kasvun ja kehittymisen ehto. Lastensa kasvuympäristöstä hän haluaa rakentaa mahdollisimman harmonisen ja riidattoman.

Lähteet:
16 Personalities: ”Protagonist”-persoonallisuus
The Myers & Briggs Foundation

Artikkelin kuva: Annie Spratt/Unsplash

Mikä Myers-Briggs?

Myers–Briggsin tyyppi-indikaattori (MBTI) ja muut samankaltaiset, alun perin Carl Jungin vuosisadan takaisiin teorioihin perustuvat persoonallisuustyypittelyt kuvaavat persoonallisuutta neljällä ulottuvuudella:

– asenne ympäristöön: E tai I (ekstrovertti tai introvertti)
– tapa hankkia tietoa: S tai N (tosiasiallinen tai intuitiivinen)
– päätöksenteon peruste: T tai F (ajatteleva tai tunteva)
– elämäntyyli: J tai P (harkitseva tai spontaani)

Näiden kirjainten yhdistelmästä saadaan 16 erilaista persoonallisuustyyppiä – 8 introverttia ja 8 ekstroverttia.

Vaikka MBTI on edelleen maailman käytetyimpiä persoonallisuustestejä, viime vuosina sitä on kritisoitu ankarasti. Tiivistelmän kritiikin avainkohdista löydät jutusta Onko Myers–Briggsin persoonallisuustestissä mitään mieltä?

Tyypittely voi siis tarjota työkaluja itsetutkiskeluun, mutta se ei ikinä ole persoonallisuutesi koko kuva. Me olemme fantastisen kompleksisia olentoja ja on mahtavaa, että kukaan meistä ei mahdu yhteen laatikkoon.

16 persoonallisuutta -tyypittelyn mukaiset introvertit:

ISTJ | INTJ | INFJ | ISFJ | INTP | INFP | ISFP | ISTP

16 persoonallisuutta -tyypittelyn mukaiset ekstrovertit:

ESTJ | ENTJ | ENFJ | ESFJ | ENTP | ENFP | ESFP | ESTP

Kommentit ennakkomoderoidaan eli julkaistaan vasta sen jälkeen, kun toimitus on ne ensin hyväksynyt. Joskus siihen voi kulua useampi päivä, mutta jos kommettisi on asiallinen, se julkaistaan kyllä.

Tilaa
Ilmoitus
guest
3 Kommenttia
vanhimmat
uusimmat eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Setä
Setä
1 vuosi sitten

Hah hah, no tulipas ekaa kertaa koskaan tällanenki tulosENFJ. En oo kuit se, vaan intj, ollu jo noin 35 vuotta, otoskoko noin 20 vakavissaan tehtyä. Niissä on pari entj:tä kyllä. Mutta tiedän ja tunnen olevani intj:)

Aragorn
Aragorn
8 kuukautta sitten

Täydellinen kuvaus. Luontainen johtaja, tiedostan sen, mutta nöyrä (ja joskus liiankin). Kävelen edellä, mutta alati varmistaakseni tien myös muille. Rationaalinen, oikeudenmukainen sekä poikkeuksellisen poikkitieteellinen – ja silti ajattelen pohjimmiltaan sydämelläni. Vaikka suuriin tekoihin kykenenkin, miellän tekeväni sen aina ”meille kaikille”

”I’m just a man, I’m not a hero”

Faatu
Faatu
7 kuukautta sitten

ENFJ. Aloin juuri ymmärtämään enemmän itseäni. Toimituksellisia tekstejäni on kuvailtu suorastaan lumoaviksi. Työn alla on kirja, joka kertoo kohtaamistani slummiasukkaista Länsi-Afrikassa. Sen koelukijat ovat sekä nauraneet että itkeneet. Hartaasti, kumpaakin lajia.
Siellä slummissa olen ollut ihmisten tunteiden ja motiivien tulkki. On enemmän kuin mielenkiintoista kohdata ihmisiä ja asioita täysin vieraassa kulttuurissa. Olen kohdannut monia suorastaan hurmaavia asioita heidän yhteisössään, mutta myös tavattoman raakoja asioita. Tyttöjen sukupuolielimien silpominen on ollut niin järkyttävää tietoa, että olen joskus vaipunut fyysiseen pahoinvointiin. Ja silti olen yrittänyt ymmärtää myös silpojien näkökannat.