Tee ahdistustesti – vastaa 7 kysymykseen

Viimeksi päivitetty: |

Ahdistuneisuus ohimenevänä reaktiona on normaali osa elämää. Jos olo mietityttää, voit arvioida oman ahdistuneisuutesi määrää GAD-7-ahdistuneisuustestillä. Muista kuitenkin, että kliinisen diagnoosin voi tehdä vain lääkäri.

Ahdistuksen monia oireita selittää ikivanha taistele tai pakene -reaktio. Kun esivanhempamme joutuivat yllättäen kasvotuksin karhun kanssa, heidän elimistönsä reagoi monin tavoin: Adrenaliinin eritys lisääntyi, sydämensyke kasvoi, lihakset jännittyivät. Oli päätettävä siinä hetkessä, jäädäkö taistelemaan vai rynniäkö pakoon – ja fysiologiset muutokset auttoivat heitä kohdistamaan kaiken tarkkaavaisuutensa ja voimansa käsillä olevaan uhkaan.

Lue myös:
Ahdistuneisuus on yleisempää introverttien keskuudessa
Ahdistaako? Turvaesine saattaa auttaa

Harvempi kohtaa villipetoja nykyisin, mutta elimistömme reagoi kokemaamme todelliseen tai kuviteltuun uhkaan ja stressiin samalla ikivanhalla tavalla. Ahdistusta voivat aiheuttaa ihan tavalliset asiat, kuten edessä oleva koe, työpaikkahaastattelu tai esitelmän pitäminen. Joskus ahdistus iskee ”muuten vain”, ilman mitään kouriintuntuvaa syytä. Ja toisinaan käy niin, että ahdistus ei lakkaakaan, vaikka ahdistusta alun perin aiheuttanut tilanne olisi ohi.

Tässä ahdistustestissä käytettävä menetelmä on kehitetty yleistyneen ahdistuneisuushäiriön (GAD) seulontaan ja seurantaan. Lisätietoa GAD-7-mittarista.

Testi on täysin anonyymi, mitään tietoja käyttäjistä tai testin ei tuloksia tallenneta.


Ahdistuneisuustesti (GAD-7)

Kuinka usein seuraavat ongelmat ovat vaivanneet sinua kuluneen kahden viikon aikana:

1. Hermostuneisuuden, ahdistuneisuuden tai kireyden tunne

2. Kyvyttömyys lopettaa huolehtiminen tai pitää se kurissa

3. Liiallinen huolestuneisuus erilaisista asioista

4. Vaikeus rentoutua

5. Niin levoton olo, että on vaikea pysyä aloillaan

6. Taipumus harmistua tai ärsyyntyä helposti

7. Pelko siitä, että jotakin kauheaa saattaisi tapahtua.

Lisää ahdistuneisuudesta, sille altistavista tekijöistä, oireista ja hoidosta:

Ahdistus – kun luonnollinen reaktio stressiin jää päälle


Lisää mielenterveydestä:

Kommentit ennakkomoderoidaan eli julkaistaan vasta sen jälkeen, kun toimitus on ne ensin hyväksynyt. Joskus siihen voi kulua useampi päivä, mutta jos kommettisi on asiallinen, se julkaistaan kyllä.

Tilaa
Ilmoitus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit